– KrF har gjort en strålende innsats for å redusere de negative konsekvensene av at kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) la fram en bemanningsnorm som var elendig utredet og som ikke var finansiert på kommune- og barnehagenivå, skriver Anne Lindboe, administrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbund.

Uvurderlig KrF-innsats, men for tidlig å feire

KrF og Hans Fredrik Grøvan har gjort en uvurderlig innsats for å sikre finansiering av bemanningsnormen for barnehager. Men fortsatt går over 60.000 barn i en privat barnehage som mangler offentlig finansiering for nye offentlige krav.

Publisert

I en rekke innlegg i flere medier den siste tiden tar KrF og Hans Fredrik Grøvan rettmessig æren for å ha sikret flere barnehager øremerkede midler til innføring av bemanningsnormen for barnehager.

KrF har bidratt til at mange barnehager unngår en svært vanskelig situasjon med tanke på videre drift, og uten KrFs bidrag ville mange tusen flere barn gått i en barnehage som ikke ville hatt finansiering til å innfri de kravene som Stortinget har vedtatt for norske barnehager. Etter PBLs syn har KrF gjort en strålende innsats for å redusere de negative konsekvensene av at kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) la fram en bemanningsnorm som var elendig utredet og som ikke var finansiert på kommune- og barnehagenivå.

Det er imidlertid for tidlig å sprette champagne og Mozell i KrF og i regjeringen.

Tre måneder før barnehagene må innfri bemanningsnormen går over 60.000 barn i en privat barnehage der flere hender å holde i og flere fang å sitte på ikke er finansiert.

Alle foreldre med barn i barnehage i Norge betaler det samme for barnehageplassen. Da må regjeringen også ta sin del av regningen, slik at alle barnehagebarn får et barnehagetilbud i tråd med minimumskravene i loven.

Powered by Labrador CMS