Hans-Fredrik Grøvan er KrFs utdanningspolitiske talsperson. Arkivfoto

Krf er enig med Ap, men er bundet opp av budsjettforliket

– Kristelig Folkeparti har hele tiden vært imot at kompetansekravene gis tilbakevirkende kraft. Men vi er bundet opp av budsjettforliket og må forholde oss til inngått avtale, sier Hans-Fredrik Grøvan (Krf).

Publisert

I går ble det kjent at Arbeiderpartiet ikke vil avskilte erfarne lærere likevel. Kristelig Folkeparti er enige med Arbeiderpartiet i at kompetansekrav med tilbakevirkende kraft er en dårlig idé. Men partiet har inngått et budsjettforlik med Høyre, Frp og Venstre. Det har partiet tenkt å forholde seg til. 

Til Utdanning sier Hans-Fredrik Grøvan, som er KrFs utdanningspolitiske talsperson: 

– Arbeiderpartiets nye standpunkt er det samme som Kristelig Folkeparti har hatt hele tiden. Det å gi kompetansekravene tilbakevirkende kraft, fører til at lærere med godkjent utdanning og lang erfaring risikerer å miste sin undervisningskompetanse. 

 

Problematisk stempling av lærere 

– Jeg mener det er problematisk å stemple dyktige og erfarne lærere som uegnet til å undervise, på tross av at de ofte har jobbet i skolen i flere tiår allerede, sier Grøvan. 

Han er medlem av Stortingets Utdannings og forskningskomité. 

Grøvan sier KrF frykter at skjerpede kompetansekrav med tilbakevirkende kraft vil forsterke lærermangelen og føre til at flere kvalifiserte lærere jobber utenfor skolen. 

- Kan KrF komme til å snu? 

- Da vi inngikk budsjettforliket med regjeringspartiene og Venstre om innføring av lærernorm fra høsten 2018, var aksept av kompetansekravets tilbakevirkende kraft en del av avtalen. Vi må forholde oss til inngått avtale. Men vi har ikke endret vårt syn på sakens realiteter, sier Grøvan. 

Powered by Labrador CMS