Annonse

Minister vil at innsyn skal gi meir lik løn

Tysk minister vil arbeidstakarar større rett til å vite kva kollegaer tener. Målet er meir likestilte løner for kvinner og enn.

Annonse

Den tyske familieministeren Manuela Schwesig frå det sosialdemokratiske partiet SPD vil at i verksemder med opp til 200 tilsette skal kvinner ha rett til å vite kva mennene med tilsvarande posisjonar som dei sjølve tener. I større verksemder skal arbeidsgivar få plikt til å gjere tiltak som gjer det mogleg å overprøve og undersøke likestilling i løn.

Er slik lovendring vil ifølgje Schwesig kunne betre tilhøva for 14 millionar arbeidstakarar, skriv avisa Zeit.online.

Kommentaren frå leiaren for den tyske arbeidsgivarsamanslutninga, Stephanie Bschorr, er at dei som trur dette vil minske skilnaden i løn for kvinner og menn, tek feil.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!