Nesna-aksjonister har invitert alle medlemmene av Utdanningskomiteen på Stortinget til en konferanse på Nesna i august. Foto: Nord universitet / NTB scanpix
Nesna-aksjonister har invitert alle medlemmene av Utdanningskomiteen på Stortinget til en konferanse på Nesna i august. Foto: Nord universitet / NTB scanpix

Nesna-aksjonister inviterer utdanningskomiteen til konferanse

Aksjonistene som kjemper mot nedleggelsen av studiestedene Nesna og Sandnessjøen, har invitert utdanningskomiteen på Stortinget til konferanse.

Konferansen arrangeres i lys av at Nord universitet har besluttet å avvikle studiestedene Nesna og Sandnessjøen. Vedtaket har vakt stor oppstandelse og møtt kraftig motstand i lokalbefolkningen, blant studenter, ansatte og opposisjonen på Stortinget.

Argumentene imot nedleggelse har blant annet vært at lærerskolen i Nesna scorer høyt på både resultater og elevtilfredshet, og at skolene er viktig for lærerrekrutteringen i distriktet.

* Les også: Reagerer på Nesna-nedleggelse

Det er Nesna kommune og Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland som står bak konferansen. De har invitert alle medlemmene i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, og så langt har SV, Sp og Aps utdanningspolitiske talspersoner Mona Fagerås, Marit Knutsdatter Strand og Martin Henriksen takket ja.

Utdanningsminister Iselin Nybø (V) har tidligere uttalt til Trønder-Avisa at hun ikke kommer til å overprøve styrevedtaket fra Nord universitetet. Politikere i SV, Senterpartiet og Rødt har tidligere varslet omkamp om vedtaket i Stortinget.

Konferansen arrangeres 27. august på Campus Nesna i Nordland. (©NTB)