Slik ser et av rommene på Absalons Annex Hotel ut.

Hotellrom blir studentboliger

I krisetider yter hotellbransjen i København langtidsleie til boligløse studenter.

Publisert

Kokkeeleven Frederik Thorsen er aller første student som flytter inn på et hotell som har begynt å leie ut rommene sine, ifølge dr.dk, Danmarks Radios nettutgave.

Med rullekofferten i hånden går Thorsen nedover gangen i Absalons Annex Hotel på Vesterbro i København. Han stopper og låser seg inn i sitt nye hjem.

– Med et sånt nøkkelkort føles det litt som å være på sommerferie. Forskjellen er at jeg bor her, sier han til dr.dk.

– 40 andre studenter kommer til å flytte inn i den nærmeste tiden, forteller hotelldirektør Karen Nedergaard fra Absalon Hotel Group: – Nå handler det om å tenke kreativt og se hva vi kan gjøre for å få penger i kassen.

– Liv i huset

Hotellene i hovedstadsområdet blør etter en turistfattig sommer. I juli har de hatt 68,4 prosent færre bookede rom enn i fjor. Å invitere de boligløse studentene inn er en måte å skape noe omsetning på, sier Karen Nedergaard.

Les denne! Slik har danske skoler løst hverdagen med korona

– Det handler om å overleve. Jeg tror ikke det blir en veldig lønnsom forretning. Men vi vil gjerne hjelpe disse ungdommene som ikke har noe sted å bo. Samtidig kan de hjelpe oss med å få litt liv i huset, sier hun.

5000 kroner

Frederik Thorsen har læreplass i København og slipper på denne måten å pendle fra Næstved, der han bodde før. Han blir boende i hvert fall i en måned. Deretter flytter han inn i et hybelhus.

Han må ut med 5.000 kroner i måneden for å bo på hotellet, noe som inkluderer renhold én gang i uka, sykkel og wifi. Det er han veldig fornøyd med.

– Det er så kult for en ung gutt som meg å bo i København, i nærheten av arbeid, venner og alt.

Nød lærer naken kvinne å spinne

Kirsten Munch Andersen, politisk direktør hos Horesta, bransjeorganisasjonen for hoteller og restauranter, synes det er en god idé.

– Nød lærer naken kvinne å spinne Bedriftene har tenkt kreativt, og det er veldig positivt, men det redder ikke bransjen. Prisen en student betaler, er ikke nok, sier Munch Andersen.

Hotelldirektør Karen Nedergaard mener heller ikke at dette er en god løsning for alle i bransjen. For Absalon-hotellet passer det imidlertid fint.

– Vi har studenter i den ene enden av huset, og firestjerners hotell i den andre, så dette blir helt topp, sier hun.

Frederik Thorsen har allerede gjort seg tanker om hva hotell-tiden skal brukes til:

– Jeg skal i hvert fall få lest noen bøker og ha det gøy.

Powered by Labrador CMS