Regjeringen vil ha flere plasser til dem som vil omskolere seg til lærere

I tillegg til å øke bevilgningene til vitenskapelig utstyr og regionale forskningsfond, foreslår regjeringen å etablere flere studieplasser for de som vil omskolere seg til å bli lærere.

Disse satsingene kommer i revidert nasjonalbudsjett for 2016, som ble lagt frem i dag. Tiltakene konsentreres på Sør- og Vestlandet

− Fordi Sør- og Vestlandet har et særlig behov for tiltak for omstilling og tiltak for aktivitet nå, omdisponerer vi 40,8 millioner kroner til tiltak i denne delen av landet. I tillegg legger vi inn 37 millioner kroner i friske midler, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ifølge kd.dep.no.

Pengene skal gi 160 plasser i praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) ved institusjoner på Vestlandet og vitenskapelig utstyr til universiteter og høyskoler på Sør- og Vestlandet. I tillegg styrkes de regionale forskningsfondene med 15,9 millioner kroner. Prosjekter i Møre og Romsdal er særskilt prioritert.

Regjeringen etablerer dessuten et tilskudd som skal stimulere til at flere fullfører fagbrevet, slik at lærlinger som blir oppsagt eller permittert i løpet av lærlingtiden likevel skal få fullført opplæringsløpet.

Regjeringen styrker tiltakene Basiskompetanse i Arbeidslivet og Basiskompetanse i Frivilligheten, som bidrar til omstilling og bedre integrering i arbeidslivet. Tiltakene samles under det nye navnet Kompetanse+.

I revidert nasjonalbudsjett sikrer regjeringen gratis kjernetid i barnehage for 2- og 3-åringer i asylmottak som er innvilget opphold.

− Barnehage og skole er våre viktigste arenaer for å lykkes med integrering. Dette tiltaket bidrar til at barna lærer norsk og en tidlig start på integreringen i et nytt land, avslutter kunnskapsministeren.

Powered by Labrador CMS