Google-forskere vil snakke med Røe Isaksen

Google har leid inn forskere for å intervjue statsråder for utdanning i 17 land. Torbjørn Røe Isaksen har sagt nei til å delta.

Publisert

I mars sendte den britiske forskningsorganisasjonen TNS et brev til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. De har fått i oppdrag av teknologigiganten Google å gjennomføre en undersøkelse med statsråder for utdanning i 17 land.

Ifølge korrespondansen er Googles mål at dette skal hjelpe selskapet å utvikle strategier for hvordan de skal arbeide på utdanningsfeltet. Utdanningsmarkedet er noe Google nå satser hardt på å erobre, og i USA er de i ferd med å utkonkurrere leverandører som Apple og Microsoft.

Nylig kapret selskapet sin foreløpig største kunde i Norge da Trondheim kommune valgte Google Education som løsning for alle sine skoler. I hovedsaken i Utdanning nummer 6 kan du lese om hvordan Google er i ferd med å erobre skolemarkedet.

Vil ikke delta

Kunnskapsdepartementet skriver i en e-post til bladet Utdanning at Røe Isaksen ikke har anledning til delta i undersøkelsen som er initiert av Google gjennom TNS.

Ifølge brevet fra direktøren i TNS, Daniel Clay, har Google sterk interesse av å støtte opp om undervisning og læring over hele verden.

«[Selskapets] ekspertise og posisjon gjør det mulig å samarbeide tett med myndigheter og interessegrupper på utdanningsfeltet i mange land for å finne løsninger på utdanningsutfordringer og være en tiltrodd rådgiver for fagfolk på utdanningsområdet». (Utdannings oversettelse fra engelsk)

Ingen kommentar

Bladet Utdanning har sendt spørsmål om prosjektet til pressekontakt i Google Norge, Einar Stabell, og fått til svar at selskapet ikke har noen kommentar til de konkrete spørsmålene.

«Formålet er å få en bedre forståelse for hva ledere innenfor utdanningsfeltet er opptatt av, de største utfordringene og hva de ønsker å forbedre. Norge og et utvalg andre europeiske land er valgt ut for å få et utvalg av land som representerer ulike utdanningssystemer,» skriver Stabell i e-posten.

De 17 statsrådene TNS ønsker å intervjue på vegne av Google kommer fra følgende land: Kina, Brasil, Mexico, Canada, Australia, Vietnam, Malaysia, India, Forente Arabiske Emirater, Japan, Indonesia, Frankrike, Spania, England, Finland, Tyrkia og Norge.

Her kan du lese brevet fra TNS til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Powered by Labrador CMS