Siv Presthus arbeidet her, ved Ammerud skole i Oslo.

Ammerud-saken: Full oppreisning for Siv Presthus

Torsdag inngikk partene forlik om full oppreisning til den tidligere læreren.

Publisert Sist oppdatert

– Dette setter en standard for mange lærere. Jeg håper det som har skjedd i min sak er med på å gjøre det lettere for varslere som kommer etter meg, sier Siv Presthus til Avisa Oslo.

Presthus er tidligere ansatt ved Ammerud skole i Oslo og gikk til sak mot kommunen. I stevningen mot skolen, kommunen og Utdanningsetaten krevde hun, sammen med Utdanningsforbundet, oppreisning og erstatning etter at det ikke ble grepet inn mot skolens håndtering av hennes om arbeidstaker.

Torsdag, på det som egentlig skulle være fjerde dag i retten, inngikk partene forlik om full oppreisning til Presthus.

Ble ufør

Presthus ble skadet på jobb da en elev landet på henne i et klatrestativ. Hun pådro seg en nakkeskade og ble 50 prosent ufør. På grunn av skaden hadde hun behov for tilrettelegging, men fortsatte i halv stilling som spesialpedagog ved skolen.

Presthus har fortalt at da skolen fikk ny rektor i 2015, økte arbeidsmengden hennes utover stillingsbrøken. Hun har også fortalt at det hun opplevde som et dårlig psykososialt arbeidsmiljø, gjorde henne 100 prosent ufør i november 2019.

Kritikken har i stor grad vært rettet mot Utdanningsetaten i Oslo for at de ikke grep inn i hennes sak med skoleledelsen.

Nå får altså Presthus full oppreisning.

Powered by Labrador CMS