Forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen i Unio Oslo kommune.
Forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen i Unio Oslo kommune.

Oslo kommune innrømmer feil og betaler tilbake til Unio-medlemmer

Unio-medlemmene som var i streik og som fikk feiltrekk på junilønna, får penger tilbake.

Publisert Sist oppdatert

NB! Saken er oppdatert 2.7.21 kl 17.12 med at Oslo kommune tilbakebetaler penger og med kommentar fra Andersen Red.

– Mange av Unio-medlemmene i Oslo kommune fikk seg et sjokk da nylig fikk junilønnen sin sier forhandlingsleder i Unio Oslo, Aina Skjefstad Andersen, ifølge udf.no.

I et brev Oslo kommune ba hun på vegne av Unio Oslo kommune om å tilbakebetale ferielønnstrekket «så snart som overhodet mulig». Nå innrømmer Oslo feilen.

– Det skjedde dessverre en feil i utbetalingene til noen av dem som var i streik i mai/juni. Vi har jobbet intenst med å få rettet opp i denne feilen så raskt som mulig , sier Nina Gopinder Pannu, spesialrådgiver for kommunikasjon i Oslo kommune til utdanningsnytt.no.

De ansatte vil få tilbakebetalt det som ble trukket i forbindelse med fravær på grunn av streik. Pengene vil bli utbetalt fra Oslo kommune mandag 05.07.2021.

– Et korrekt lønnstrekk for dagene de berørte ansatte var i strek vil bli gjort i august. Etter det vi kan se så omfattes ikke Utdanningsetaten av feilen som oppstod, sier Pannu.

– Vi har hatt en god dialog med Oslo kommune siden feilen ble oppdaget. Jeg er glad for at de nå retter opp feilen,slik at de som har blitt trukket feil får korrigert dette ved en ekstra utbetaling allerde mandag, sier Andersen.

Unios beregninger tilsier at det skulle i snitt vært trukket 32,3 prosent av månedslønnen, mens kommunen har trukket 36,2 prosent.

Pannu sier at feil i lønnsutbetalinger er uheldig og beklagelig, og noe som en alltid må forsøke å korrigere snarest mulig.

Les brevet fra Unio til Oslo kommune her.

Powered by Labrador CMS