Annonse

Rothaugen skole: Både Ola Schei, Sebastian Lavik og Andreas Krogrud fikk gode karakterer på eksamenene sine. Foto: Silje Katrine Robinson

Elever uten lærebøker og prøver fikk 5,7 i snitt på eksamen

På Rothaugen skole i Bergen ble snittet på muntlig engelsk eksamen 5,7. Snittkarakteren på engelsk skriftlig ble 4,7.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Norske tiendeklassinger gjorde det bra på engelskeksamen i år. Snittet på 10. trinn gikk opp fra fra 3,5 til 3,8, viser tall fra Utdanningsdirektoratet. Utdanning var på Rothaugen skole i Bergen før engelsk-eksamen, og der gledet elevene seg til eksamen. Lærer Terje Pedersen gledet seg til å få se eksamensresultatene.

– De kommer til å gjøre det bra på skriftlig eksamen. Muntlig blir helt vilt, uttalte læreren i starten av mai. Han tok ikke feil.

En av de to tiendeklassene kom opp i engelsk skriftlig, og snittet i klassen ble 4,7. Nesten en hel karakter bedre enn landssnittet. Ni elever kom opp i muntlig, og her ble snittkarakteren 5,7.

– Jeg er utrolig stolt over elevene og den innsatsen de har vist gjennom disse tre årene, sier lærer Terje Pedersen.

På landsbasis har elevene også gjort det godt i engelsk. Kun 11 prosent av avgangselevene fikk 1 eller 2 på engelskeksamen.

Jenter bedre enn gutter, men ikke på Rothaugen skole

Landssnittet på vårens matematikkeksamen er 3,4, det har ikke endret seg mye fra i fjor. Også i matte er det færre som får karakteren 1 eller 2. I norsk hovedmål og sidemål fikk elevene snittkarakterene 3,6 og 3,2. På landsbasis får jentene gjennomgående bedre karakterer på eksamen. Forskjellen er størst i norskfaget, men i tiende klasse på Rothaugen skole var det ikke forskjell på jenter og gutter. De tre guttene Utdanning intervjuet i mai, gjorde det like godt som jentene.

 

Nyhetsbrev
Les mer om nyhetsbrevet her 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!