Annonse

Partileder Jonas Gahr Støre holdt åpningtalen på Arbeiderpartiets landsmøte. Foto: Kari Oliv Vedvik

Støre har «i stor grad tillit til at de som driver barnehager, driver forsvarlig»

– Pengene som bevilges skal gå til barnehagedrift. Men vi må kanskje se på hvordan de som driver tilsyn gjør det og om tilsynet er bra nok, sier Jonas Gahr Støre til Utdanning.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Arbeiderpartiet har sitt landsmøte i disse dager. Ett av temaene som kommer til å bli diskutert er profitt på velferdstjenester, blant annet barnehagedrift.

– Folks oppfatning er at barnehagene skal være trygge, ha god kvalitet og kompetente ansatte. Det er det som pengene som kommer fra det offentlige og foreldrene skal brukes på. Jeg har i stor grad tillit til at de som driver barnehager driver forsvarlig. Enkeltsaker har jeg på dette tidspunktet ikke anledning til å gå inn i, sier Støre til Utdanning.

Utdanning har kartlagt alle private aksjeselskap-barnehager i Norge. Eierne av 25 av dem som tar ut størst utbytte, tok ut 50 millioner kroner i utbytte på ett år.

– Jeg har hørt om saken, men ikke satt meg inn i den, sier Støre.

Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tadjik vil heller ikke kommentere på denne konkrete saken.

– Jeg kommenterer ikke på enkeltforslag nå, sier Tadjik til Utdanning.

 

Lovet én milliard til tidlig innsats

I sin tale til landsmøtet lovet blant annet Støre å satse på tidlig innsats.

– Med det mener jeg tidlig innsats fra barna ett år til de fyller ti år.

For å få til dette lovet han at minst halvparten av de ansatte i barnehagen skal være barnehagelærere.

– Vi vil at de minste av oss skal bli møtt av kloke fagfolk. Det er tidlig innsats når det teller som mest, tidlig i livet, sa partilederen fra salen til stor applaus fra salen.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!