Appen YOLO gir rom for mobbing mener foreldre, som advarer mot å la barn bruke den. Foto: Kari Oliv Vedvik
Appen YOLO gir rom for mobbing mener foreldre, som advarer mot å la barn bruke den. Foto: Kari Oliv Vedvik

Foreldre advarer mot Snap-appen Yolo: – Den må slettes

Gjennom appen Yolo, som er tilknyttet Snapchat, kan man sende anonyme meldinger og gir rom for mobbing, advarer foreldre.

Publisert

– Slett appen, anbefaler Barnevakten, som ber skoler og foreldre være på vakt. Foreldre bør ikke tillate barna sine å laste ned Yolo-appen. Og de som har den bør slette den, mener Barbevakten.

Appen gir tilgang til å sende anonyme meldinger på Snapchat. Elever på Kirkevoll skole i Bergen har erfart dette allerede, skriver BT.no.

– Det er lagt ut flere kommentarer med sjikanerende innhold. Selv om datteren vår ikke har lastet ned appen, blir meldingene spredd via Snapchat. Og hun er ikke alene om å bli utsatt for dette. Yolo er den hurtigst voksende appen nå, den sprer seg som ild i tørt gress. Dette er noe foreldre og skoleledelse bør være obs på, sier Veslemøy Tvedt Fredriksen som har en datter på skolen.

I 2016 skrev utdanningsnytt.no flere saker om appen Jodel etter at den ble brukt til å fremme trusler mot skoler.  I mai samme år ble to tenåringer dømt for Jodel-trusler.

Utviklerne av Snap-appen Yolo påpeker at appen ikke er beregnet for barn under 13 år, skriver avisen. Likevel er det slik at svært mange barn under 12 år har den, ifølge foreldre ved Kirkevoll skole.

– Jeg pleier å få se min sønns «snap story». Da jeg så det som hadde kommet via Yolo, var det flere ting jeg reagerte på. Han slettet selv appen da han så alt det stygge som ble skrevet, sier en annen forelder, Lene Thomren Steensen.

28 prosent av barn og unge har opplevd at noen har vært slemme eller mobbet dem på nett, spill eller mobil, ifølge Bufdir.

Hun sier at «for såkalte «nettmobbere» er Yolo en super arena».

Ifølge selskapet som har laget Yolo, Popshow Inc, er appen for «positive feedback only».

«Hvis du sender sjikaner­ende meldinger til brukere, vil identiteten din bli avslørt», heter det i beskrivelsen av appen (oversettelse fra BT.no).

 

Powered by Labrador CMS