Brudd i lønnsoppgjøret mellom Utdanningsforbundet og de ansattes organisasjoner

Lønnsforhandlingene mellom Utdanningsforbundet og de fire arbeidstakerorganisasjonene i sekretariatet endte i brudd. Saken går nå til mekling.

Publisert Sist oppdatert

– Det var krevende forhandlinger og denne gangen lyktes vi ikke med å komme i mål, sier leder for Forbundsforeninga, Nina Fygle til Utdanningsnytt.

Forbundsforeninga er den største av de fire arbeidstakerorganisasjonene i Utdanningsforbundets sekretariat. De tre andre er Akademikerforbundet, Utdanningsgruppens sekretariatsforening og Norsk Journalistlag. Alle foreningene har selvstendige partsforhold, men likelydende avtaler.

Forrige uke endte årets lønnsforhandlinger med Utdanningsforbundet i brudd.

– Foreningene sto samlet om brudd da vi ikke kunne akseptere å bli hengende etter i lønnsutviklingen, sier Fygle.

– Vi forbereder oss nå til mekling og håper på en løsning der.

Advokat i Norsk Journalistlag, Mads Backer-Owe, som var forhandlingsleder for NJ-klubben, uttaler i en pressemelding at han er overrasket over at det ikke lot seg løse lokalt.

– Vi oppfatter våre krav som rimelige, når vi ser til rekken av tariffoppgjør denne våren, uttaler Backer-Owe.

Mekling over sommeren

Sekretariatssjef i Utdanningsforbundet, Lars Erik Wærstad sier til Utdanningsnytt at han synes det er synd at forhandlingene endte i brudd.

– Men jeg må ta til etterretning at de ansattes organisasjoner har valgt å bryte forhandlingene om årets mellomoppgjør, skriver han i en e-post.

Sammen med Riksmekleren skal partene nå finne en dato for meklingen. Det blir trolig rett over sommeren.

Utdanningsnytt opplyser:

Artikkelforfatteren er selv ansatt i Utdanningsforbundets sekretariat, men er ikke medlem av noen av arbeidstakerorganisasjonene som er omfattet av oppgjøret.

Powered by Labrador CMS