USAs skoler får 125 millioner munnbind

President Donald Trump sier hans regjering gir 125 millioner gjenbrukbare munnbind til landets skoler.

Publisert

Tiltaket er ett av i alt åtte som skal innføres i forbindelse med gjenåpningen av skolene i USA, fortalte Trump på sin daglige pressekonferanse fra Det hvite hus.

Munnbindene skal brukes når det ikke er mulig å holde avstand til hverandre, sa presidenten.

Trump-administrasjonen vil ha full åpning av skolene i USA til høsten, til tross for advarsler om det kan bety økt smittespredning.

I en undersøkelse fra juli svarer kun en av ti amerikanere at de synes det er en god idé å gjenåpne barnehager og grunnskoler uten restriksjoner.

Nærkontakt

Også ved Roskilde katedralskole i Danmark er alle lærerne og de vel 1500 elevene pålagt å bruke munnbind.

Foreløpig er det ingen påbud om bruk av munnbind i Norge, men det kan komme anbefalinger om bruk av munnbind på kollektivtransport. Innen 14. august vil myndighetene komme med endelige råd om hvilke situasjoner det kan være anbefalt med munnbind.

Immunolog Anne Spurkland sa til Utdanningsnytt før helgen at hun selv kommer til å bruke munnbind når hun skal undervise sine anatomi-studenter. Hun ville også gjort det hvis hun hadde vært tett på yngre elever.

– Den situasjonen vi er inne i, er urovekkende, og det ser ikke lyst ut fremover hvis det stadig kommer nye smitteutbrudd, sa Spurkland.

– Hadde jeg vært sløydlærer, hadde jeg hatt på meg både munnbind og beskyttelsesbriller. Men det aller viktigste vi gjør, er å holde avstand så sant det er mulig, understreket hun.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS