Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, forlenger smitteverntiltakene i Oslo til 14. desember.

Rødt nivå på ungdomsskoler og i videregående i Oslo til mandag 14. desember

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen ber også barneskolene ta frem sine beredskapsplaner, slik at de er forberedt dersom rødt nivå også blir innført der.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres

– Smittetallene fortsetter å være høye, men utviklingen gir også grunn til forsiktig optimisme. Veksten i smitten har de siste dagene flatet ut. Den kraftige økningen som vi har hatt uke for uke i over en måned, har stoppet opp, sa Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse torsdag.

– Men selv om koronasmitten i Oslo har flatet ut, er situasjonen fortsatt alvorlig, og spesielt blant unge og i Groruddalen. Derfor er det svært viktig at befolkningen fortsetter å følge smittevernreglene og at flere tester seg, understreket Johansen.

På pressekonferansen torsdag ble det klart at den sosiale nedstengingen som Oslo-byrådet innførte i uke 46, nå forlenges til mandag 14. desember. Dette inkluderer fortsatt rødt smittevern-nivå i ungdomsskoler og videregående skoler.

Strammet inn

De strenge smitteverntiltakene Oslo har innført, innebærer blant annet at kommunen forbyr alle innendørs arrangementer og stenger alle treningssentre, kinoer, teatre, svømmehaller, bowlinghaller og lekeland. Det er også et forbud mot innendørs fritidsaktiviteter og breddeidrett for voksne og ungdom mellom 13 og 19 år.

Den 16. november innførte kommunen også rødt nivå på ungdomsskolene.

Rødt smittevernnivå videreføres både i ungdomsskolene og i de videregående skolene frem til mandag 14. desember. Barneskolene er fremdeles på gult nivå.

– Vi vil så langt som mulig unngå å stenge skoler, men vi følger nøye med og vil vurdere å sette inn tiltak mot skoler der smittetallene er høye, sa Johansen.

Kan bli rødt i barneskolene

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen sier at det kan bety rødt nivå også på barneskoler.

– Vi følger situasjonen svært tett og vi ber nå alle barneskoler om å hente frem sine beredskapsplaner slik at de er forberedt dersom vi må innføre rødt nivå også der, sa Thorkildsen på pressekonferansen.

Hun understreket at selv om rødt nivå er en lettelse for mange, ikke minst for lærere og andre ansatte ved skolene, så kan det også ha negative konsekvenser, spesielt for de mest sårbare barna.

– I denne situasjonen er det særlig viktig at elever som har behov for ekstra oppfølging får det. Jeg er spesielt opptatt av at barn og elever som har rett på spesialundervisning får oppfylt rettighetene sine, sa Thorkildsen.

Ingen garanti

Johansen begrunner videreføringen av nedstengingen med at man ikke har noen garanti for at smitteøkningen i Oslo er over.

– Vi har flere eksempler på at smitten har gått noe ned, før den igjen stiger bratt, sa Johansen.

Powered by Labrador CMS