Steinkjer skole.
Steinkjer skole.

Rektor i Trøndelag styrer mot minus for å gi et forsvarlig tilbud til elevene

– Jeg er nødt til å gi ungene et forsvarlig tilbud. Da bruker jeg mer penger enn jeg er tildelt, sier rektor Liv Welde Vikan ved Steinkjer skole til Trønder-Avisa.

Rektor Liv Welde Vikan, sier til Trønder-Avisa (bak betalingsmur) at vold mot ansatte er et større problem nå enn det var for bare 10 år siden.

Tall for de tre siste årene viser at det er meldt 850 avvik som handler om vold og trusler mot ansatte i Steinkjer, Verdal og Levanger kommune.

– Vold, utagering og trusler er et større problem nå enn det var for 10 år siden. Det er det ingen tvil om, sier rektor ved Steinkjer skole til Trønder-Avisa.

Hun påpeker at problematikken også inkluderer vold mot medelever.

Uaktuelt å nedbemanne

Nå har Vikan meldt rådmannen om at hun ikke vil bruke mer penger enn hun er tildelt i år for å få et forsvarlig tilbud ved Steinkjer skole. Hun regner med at det også vil gjelde neste år.

– Som rektor er jeg nødt til å gjøre noe. Ungene er nødt til å ha et forsvarlig tilbud, sier hun til Trønder-Avisa.

Godkjent av sjefen

Kommunedirektør Torunn Austheim sier hun er godt kjent med utfordringene i skolen, og at Steinkjer skole har hatt de største utfordringene.

– Rektor har forvaltet budsjettet med stor lojalitet, som har ført til at hun har fått beholde noen fondsmidler. At hun bruker av fondet nå er avklart med oppvekstsjefen, sier Austheim til Trønder Avisa.

Powered by Labrador CMS