Krokodiller sluppet løs på skole i Australia

Fire menn brøt seg søndag inn på en videregående skole i Australia og slapp løs tre saltvannskrokodiller før de plyndret et kontor.

Episoden fant sted på Taminmin College i byen Humpty Doo i Northern Territory. Bilder fra overvåkingskameraer viser hvordan mennene slipper hunnkrokodillene inn på skolens administrasjonskontor gjennom et ødelagt vindu i kontordøren.

– Reptilene er fanget og trygt fjernet fra området ved hjelp av en lokal dyreforvalter. Han er bekymret for krokodillene, for de var i dårlig tilstand og hadde fått munnen tapet igjen, sier en talskvinne for politiet i byen. Hun sier politiet er på jakt etter fire unge menn.

Selv om hendelsen ikke førte til personskader, er det ikke sikkert det går like bra med krokodillene.

– De var i så dårlig fysisk stand at de kanskje må avlives. Nesten bare skinn og bein. De var veldig rolige og lette å fange, forteller dyreforvalter Luke McLaren til ABC Radio.

Den største av de tre krokodillene var to meter lang. Det er ikke fastslått hvor de kom fra, men det er sannsynlig at de kommer fra en krokodillefarm, ifølge McClaren. Saltvannskrokodiller er fredet i Australia, og det regnes som en forbrytelse å ikke la dem være i fred. I verste fall kan dette føre til fengselsstraff på inntil fem år eller bøter på flere hundre tusen kroner. (©NTB)

Powered by Labrador CMS