Solberg: – Jeg kunne trengt en fraværsgrense

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun selv kunne trengt en fraværsgrense da hun studerte – og brukte litt for mye tid på Unge Høyre.

– Jeg begynte heldigvis på universitetet den gang nesten alle studier var åpne, og det ikke var fraværsgrense, sa Solberg spøkefullt i sin tale til Unge Høyres landsmøte lørdag.

Hun presiserte at hun likevel er for en fraværsgrense.

– Jeg tenker det kanskje hadde vært bra med en fraværsgrense, så jeg hadde tatt meg litt mer sammen og gjort litt mindre Unge Høyre-arbeid og litt mer skole, sa hun.

Stortinget stanset denne uka regjeringens forslag om en fraværsgrensa på 10 prosent i enkeltfag i videregående skole.

Høyre, Frp, Ap og Sp, som sammen har flertall på Stortinget, er enige om at det skal innføres en ny nasjonal grense, men har ikke tallfestet den.

Ifølge Solberg er det noen ganger nødvendig å være streng.

– Det er ikke alltid slik at vi alltid i vårt eget liv vet vårt eget beste. Det kan være at det å snu døgnet og spille dataspill er kjempegøy når du er 18, og at du dropper ut av skolen, du blir ikke ferdig. Da må vi faktisk trekke deg tilbake, og da er det ikke så dumt med den fraværsgrensen likevel, sa Solberg.

– Vi er for frihet under ansvar, men vi må av og til være med på å ta ansvar for dem som ikke klarer friheten, sa hun. (©NTB)

Powered by Labrador CMS