Elever skal streike mot den nye fraværsgrensa.

Hittil har 255 elever ved Norges største videregående skole, Sandefjord videregående skole, sagt at de skal delta på en streikemarkering mot den omstridte fraværsgrensa.

Streiken er planlagt til 28. september og vil vare i to timer. En av initiativtakerne, Aurora Vataker, sier til NRK at elevene som deltar trolig får fravær for disse timene.

– Derfor setter jeg ekstra stor pris på at mine medelever ønsker å delta, sier Vataker, som er avgangselev.

Mandag ettermiddag har 255 elever meldt seg på mens flere enn 2000 elever er invitert. Det tilsvarer tallet på antall elever ved skolen.

– Vi ønsker å bli hørt og tatt seriøst, sier Vataker, som sier formålet med streiken er å vise hvor mange som mener fraværsgrensa er en dårlig idé og de negative sidene ved regelen.

Det blir samling utenfor skolen hvor det skal holds appeller.

Rektor Harald Møller støtter ikke streiken, men setter pris på engasjementet. Han har ikke bestemt seg for hvordan fraværet blir registrert.

– At elevene hiver seg rundt og engasjerer seg i dagsaktuelle tema, er både ønskelig og naturlig. Og ikke minst i en slik sak, som selvfølgelig veldig mange av elevene er opptatt av.

– Vi har lenge slitt med et for stort fravær, men etter noen uker med de nye fraværsreglene ser vi at elevene er til stede i langt større grad.

På Facebook-siden til arrangetentet står det:

28.September fra kl.12.00 – 14.00 arrangerer jeg i samarbeid med flere av mine medelever en elevstreik mot fraværsgrensa utenfor sandefjord videregående skole. Der vil det være åpent for appeller, plakater og meninger fra alle kanter.

Flere skoler i Norge arrangerer protester og elevstreiker i kampen for å få de nye fraværsreglene fjernet. Som Norges største videregående skole har vi som elever en kraftig stemme i demokratiet dersom vi står sammen.

Powered by Labrador CMS