Elever i Drammen kan få tilbud om 11. klasse

Neste høst kan elever i Drammen få tilbud om et 11. skoleår. Elevorganisasjonen støtter det, men advarer mot at det skal bli en ny normal.

Publisert

Forslaget går ut på at elever som er sent ankommet til landet eller elever med høyt fravær på grunn av sykdom skal få gå et 11. skoleår. Forslaget ble presentert for bystyrekomité oppvekst og utdanning denne uka, og skal til slutt vedtas i bystyret. Dette er en del av en ny kvalitetsplan for skolen.

 

Cirka 30 elever

– Dette er et tiltak rettet mot sent ankomne elever fra utlandet og elever som har hatt stort fravær, som på grunn av sykdom, sier Marianne Støa, planrådgiver skole i Drammen kommune, til Drammens Tidende.

Det skal ikke være mulig å forbedre karakterer, men er ment å gi elevene bedre kompetanse, som et slags forkurs for videregående skole.

– Vi har elever som kommer til landet i tiende klasse, og som har behov for mer kompetanse før de kan begynne på videregående skole, sier hun.

Noe som skal avklares når planleggingen starter, er hvordan elever skal plukkes ut til det nye studietilbudet, og hvordan det skal organiseres, samt læreplan.

– Vi har foreløpig anslått at det er rundt 30 elever som vil få dette tilbudet, men det er et høyst usikkert tall. Vi må også finne egnede lokaler, og det vil trolig være et annet sted enn dagens ungdomsskoler, sier Støa.

 

EO støtter og advarer

Elevorganisasjonen har gitt sin støtte til endringen i regelverket som åpnet for denne type løsninger.

– Vår mening er at det kan være et godt tilbud til en spesiell elevgruppe, men vi advarer mot at det skal bli en ny normal. Vi ser nok helst at dette foregår på frivillig basis. For elever som har kommet sent til Norge mener vi dette vil kunne være et godt tilbud, sier avtroppende EO-leder, Kristoffer Hansen, i en kommentar til Utdanning.

Powered by Labrador CMS