Torsdag presenterte Utdanningsdirektoratet (Udir) skissene til nye læreplaner i forbindelse med fagfornyelsen. Foto: Paal Svendsen

SISTE! Nå er skissene til nye læreplaner publisert

Torsdag publiserte Utdanningsdirektoratet skissene til de nye læreplanene i grunnskolen og de gjennomgående fagene i videregående skole. Fristen for å gi innspill til skissene er 14. november.

Publisert

Saken er oppdatert her

 

Torsdag presenterte Utdanningsdirektoratet (Udir) skissene til nye læreplaner i forbindelse med fagfornyelsen. Udir har tidligere lagt frem hva som blir kjernelementene i fagene, og disse danner grunnlaget for skissene til læreplanene.

Udir skriver at de gjerne vil ha innspill på skissene til læreplanene. Fristen for å gi tilbakemelding på skissene er 14. november.

Udir ønsker blant annet innspill på kompetansemålene, omfanget av læreplanene og «hvordan skissene legger til rette for dybdelæring».

De nye læreplanene vil tas i bruk høsten 2020.

 

Kritikk mot fagfornyelsen

Det har allerede vært uenigheter om prioriteringer i de nye læreplanene. Ungdomsskolelærer Åge Hvitstein sier til NRK at han reagerer på at terroren 22. juli skal inn i læreplanene.

Tillitsvalgt i Utdanningsforbundet i Bergen, Roar Ulvestad, frykter på sin side at de nye læreplanene fortsatt vil ha stofftrengsel, og at han ikke får nok handlingsrom til lærerkompetansen sin.

 

 

Powered by Labrador CMS