Rothaugen skole: Både Ola Schei, Sebastian Lavik og Andreas Krogrud fikk gode karakterer på eksamenene sine. Foto: Silje Katrine Robinson
Rothaugen skole: Både Ola Schei, Sebastian Lavik og Andreas Krogrud fikk gode karakterer på eksamenene sine. Foto: Silje Katrine Robinson

Elever uten lærebøker og prøver fikk 5,7 i snitt på eksamen

På Rothaugen skole i Bergen ble snittet på muntlig engelsk eksamen 5,7. Snittkarakteren på engelsk skriftlig ble 4,7.

Publisert

Norske tiendeklassinger gjorde det bra på engelskeksamen i år. Snittet på 10. trinn gikk opp fra fra 3,5 til 3,8, viser tall fra Utdanningsdirektoratet. Utdanning var på Rothaugen skole i Bergen før engelsk-eksamen, og der gledet elevene seg til eksamen. Lærer Terje Pedersen gledet seg til å få se eksamensresultatene.

– De kommer til å gjøre det bra på skriftlig eksamen. Muntlig blir helt vilt, uttalte læreren i starten av mai. Han tok ikke feil.

En av de to tiendeklassene kom opp i engelsk skriftlig, og snittet i klassen ble 4,7. Nesten en hel karakter bedre enn landssnittet. Ni elever kom opp i muntlig, og her ble snittkarakteren 5,7.

– Jeg er utrolig stolt over elevene og den innsatsen de har vist gjennom disse tre årene, sier lærer Terje Pedersen.

På landsbasis har elevene også gjort det godt i engelsk. Kun 11 prosent av avgangselevene fikk 1 eller 2 på engelskeksamen.

Jenter bedre enn gutter, men ikke på Rothaugen skole

Landssnittet på vårens matematikkeksamen er 3,4, det har ikke endret seg mye fra i fjor. Også i matte er det færre som får karakteren 1 eller 2. I norsk hovedmål og sidemål fikk elevene snittkarakterene 3,6 og 3,2. På landsbasis får jentene gjennomgående bedre karakterer på eksamen. Forskjellen er størst i norskfaget, men i tiende klasse på Rothaugen skole var det ikke forskjell på jenter og gutter. De tre guttene Utdanning intervjuet i mai, gjorde det like godt som jentene.

 

Powered by Labrador CMS