Høyres Mehmet Kaan Inan vil ha saken om erstatning til Clemens Saers opp i neste bystyremøte. Det ble nedstemt.

Saers-saken kan bli utsatt igjen

Høyre fremmet i dag forslag om å ta opp saken om å gi den voldsutsatte læreren Clemens Saers erstatning, i bystyremøtet 15. desember. Men forslaget fikk ikke flertall i Finansutvalget. – Trenering, sier Mehmet Kaan Inan.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg synes det er synd at Arbeiderpartiet og SV fortsetter å trenere denne saken. Clemens Saers har allerede ventet alt for lenge på en beklagelse og økonomisk kompensasjon. Vi har all informasjon på bordet nå. Derfor kan bystyret få denne saken til behandling 15. desember, sier Høyres skolepolitiske talsperson Mehmet Kaan Inan til Utdanningsnytt.

Inan, som fremmet forslaget, sitter i Kultur- og utdanningsutvalget i Oslo bystyre. Men det var Finansutvalget som behandlet saken onsdag formiddag.

– Håper det beror på en misforståelse

Høyre ønsker å få saken behandlet i bystyret 15. desember. Men Bjørn Revil fra Folkeaksjonen nei til bompenger (FNB) sa at han fortsatt er uenig i saksgangen. Det var FNB som først fremmet forslag om å gi en beklagelse og erstatning til lektor Clemens Saers. Saers ble angrepet av en elev i klasserommet, mens han utførte sin jobb ved Oslo Handelsgymnasium.

Høyres forslag fikk altså ikke flertall i Finansutvalget der Revil er medlem. Han sa at han mener det er uryddig at Høyres sak behandles i Kultur- og utdanningsutvalget, i tillegg til at den må opp i Finansutvlaget, før den går til bystyret. Revil vil helst at bystyret behandler FNBs private forslag.

– Vi har nesten flertall for å få saken behandlet i bystyremøtet 15. desember og håper derfor at FNB som tidligere har vært opptatt av å få saken om beklagelse og erstatning behandlet, nå støtter oss i det. Jeg håper rett og slett at den manglende støtten fra FNB beror på en misforståelse, sier Inan.

Men Revil ser ut til å stå på sitt. På spørsmål fra Høyres Per Trygve Hoff, som er nestleder i Finansutvalget, om Revil ønsket å trekke FNBs private forslag, svarte Revil nei. Samtidig sa han at også FNB vil at Clemens Saers skal få en beklagelse og oppreisning og at han vil stemme for det i bystyret. Men han protesterte altså på saksbehandlingen og ikke på innholdet i forslaget fra Høyre.

Hoff kritiserte Revil for å være mest opptatt av politisk spill, men voteringen viste at det ikke ble flertall i Finansutvalget for å oversende saken til bystyret for behandling nå.

Høyre håper på flertall

Dette er forslaget fra Høyre:

  1. Bystyret ber byrådet kompensere læreren Clemens Saers med 350.000 kr i billighetserstatning
  2. Bystyret ber byrådet sende en beklagelse til læreren Clemens Saers for Oslo kommunes behandling av læreren og prosessen siden overfallet

Partiene som støtter forslaget er Høyre, KrF, FrP, Rødt og Senterpartiet. De som ikke vil at saken skal behandles i bystyret 15. desember er Arbeiderpartiet, SV og MDG.

– Venstre signaliserer sin støtte tidlig neste uke. Med Høyre, FrP, KRF, Rødt, Senterpartiet, Venstre og FNB har vi flertall for å sikre Clemens Saers erstatning. Vi håper derfor på et bredt flertall. Nå støtter 5 partier saken, og vippepartiet Rødt er med, sier Inan.

Powered by Labrador CMS