Bompengepartiet er ute og sanker velgere. Toppkandidat i Oslo, Bjørn Revil, er selv lærer og tror mange lærere stemmer på FNB. Foto: Scanpix

Bompengepolitiker: – Jeg tror mange lærere vil stemme på oss

Bjørn Revil i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger tror partiet har stor lærerappell – og han er selv lærer.

Publisert Sist oppdatert

Toppkandidaten til FNB i Oslo, Bjørn Revil er selv lærer, og han mener det er mange grunner til at lærerne bør stemme på ham.

– Oslo har vi faktisk et skolepolitisk program. I tillegg er jo hovedsaken vår, nei til mer bompenger veldig aktuell for lærere, sier Revil. Og forklarer:

– Mange lærere er avhengige av å kjøre bil til og fra jobb. Med en normal lærerlønn er bompenger et stort innhugg i økonomien, sier Revil. I tillegg mener han mange lærere er frustrert over mangelen på parkeringsplasser rundt skolene.

– Det bygges skoler uten parkeringsplasser, og det skaper et problem for mange lærere. Uten parkeringsplasser kan ikke lærere bo langt unna skolen de jobber på, og skolene kan heller ikke ansette folk med bevegelseshemninger, sier han.

Bompartiets skoleprogram

I Oslo har FNB utarbeidet en politikk for skolen, og det mener Revil er viktig å få fram.

– FNB er et helhetlig parti, ikke et ensaksparti, sier han. Noen av skolesakene er knyttet opp til partiets kjernesak: samferdsel.

Det ene punktet er at det skal legges til rette for at foreldre kan kjøre og hente barna i barnehage og skole. I tillegg ønsker partiet gratis kollektivtransport for barn og unge opp til 19 år. Og 80 prosent avslag for studenter.

Partiet vil også jobbe for å øke antall lærere i skolen. Han jobber i dag på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum, men har tidligere jobbet i Oslo-skolen. Han mener lærere i den offentlige skolen blir pålagt for mange oppgaver.

– Lærerne i den offentlige skolen har det for travelt. Det er for mange ting de må gjøre, og for lite tid å gjøre det på, sier Revil.

– Lærerne i Oslo-skolen må få mindre arbeidspress, sier han.

– Lærere er typiske FNB-velgere

Revil opplyser at det er spesielt to partier FNB henter velgere fra:

– Vi tar flest velgere fra Høyre og Ap. Det er alminnelige folk, med alminnelige inntekter. Og lærerne er jo akkurat det. Så jeg tror vi får mange lærerstemmer.

Powered by Labrador CMS