Guro Elisabeth Lind leder Unios lønnsforhandlinger i staten, Sigve Bolstad er nestleder i Unio stat, Klemet Rønning-Aaby er forhandlingssjef i Unio, Jorunn Solgaard er forhandlingssjef i Forskerforbundet, Roar Fosse er forhandlingssjef i Politiets Fellesforbund og Atle Gullestad er sekretær for Unios statsutvalg.

I dag startet tarifforhandlingene mellom Unio og staten

– Våre medlemmer skal ha sin del av kaken. Vi forventer at alle får reallønnsvekst, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind i Unio stat.

Publisert Sist oppdatert

Årets lønnsoppgjør for Unios medlemmer i staten startet i dag.

– Vi forventer tøffe forhandlinger, men har et sterkt ønske om å komme til enighet ved forhandlingsbordet, sier Lind.

Oppgjøret skulle opprinnelig starte før sommeren men er utsatt på grunn av koronaepidemien, melder unio.no. Lind er tydelig på at Unios medlemmer skal «ha sin del av kaka», men sier samtidig at det blir et veldig spesielt oppgjør.

Les denne! Koronakrisen gir lærere argumenter for høyere lønn

– Våre medlemmer har levert helt nødvendige bidrag til dugnaden under korona, og hadde fortjent et romslig oppgjør. Men hensynet til norsk økonomi tillater ikke det i år, sier Lind.

Lind sier at Unio vil ta samfunnsansvar og hensyn til situasjonen i norsk økonomi, og til resultatet i frontfaget.

– Samtidig er det viktig å huske at frontfaget er en norm, og ikke en fasit, for andre oppgjør. Arbeidstakere med høyere utdanning i offentlig sektor henger etter lønnsmessig. Det er en viktig grunn til at det er rekrutteringsproblemer i flere viktige yrker i offentlig sektor. Også dette oppgjøret må bidra til at utdanning og kompetanse lønner seg, sier Lind.

Unio prioriterer sentrale tillegg i årets oppgjør.

– Vi krever et prosentvis generelt tillegg til alle. Det er viktig for oss å sikre alle en reallønnsvekst. Dette hensynet veier tyngst i dette oppgjøret. Våre medlemmer skal ha sin del av kaken, sier hun.

Frist for forhandlingene i staten er 15. september. Kommer ikke partene til enighet da, går lønnsoppgjøret til mekling.

Torsdag starter oppgjøret i KS-området, altså for alle Unios medlemmer som er ansatt i kommunene.

Powered by Labrador CMS