- Kutt i antall barneskolelærere er ikke aktuelt, sier Hans Olav Syversen (KrF). Arkivfoto: Utdanning
- Kutt i antall barneskolelærere er ikke aktuelt, sier Hans Olav Syversen (KrF). Arkivfoto: Utdanning

KrF: – Risikerer kutt i antall barneskolelærere

– KrF vil ha flere lærere i første til fjerde klasse, men må dessverre konstatere at budsjettet innebærer kutt i den delen. Det er ikke aktuelt fra vår side, sier Hans Olav Syversen (KrF), leder i finanskomiteen.

– Hvis vi ikke viderefører KrFs satsing på flere lærer for de yngste elevene, blir det i realiteten et kutt i tidlig innsats i skolen med dette budsjettet, advarer han. 

KrF ønsker to lærere i hver klasse på over 16 elever på 1. til 4. trinn.

Partiet etterlyser også satsing på familiene, sterkere tiltak mot ledigheten og merpenger til minstepensjonistene. Også miljøtiltakene må styrkes, mener partiet.

– Vi trenger kraftigere miljø- og klimatiltak enn det som ligger i budsjettet, sier KrFs finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen, som er leder i Stortingets finanskomité.

KrF vil likevel ikke stille ultimate krav når det gjelder virkemidler.

– Det sentrale for oss er å redusere klimautslippene. Vi trenger et grønnere skatteregime som gjør det lønnsomt å gjøre klima- og miljøvennlige valg, og vi må ta i bruk virkemidler som handler om andre deler av klimapolitikken, sier Syversen.

Syversen mener det er positivt at regjeringen vil redusere formuesskatten på arbeidende kapital.

– Jeg ser fram til konstruktive forhandlinger i Stortinget for å gi budsjettet en tydeligere sentrumsprofil, sier Syversen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS