4 milliarder mer til kommunene

Regjeringen foreslår å øke kommunenes inntekter med 4,075 milliarder kroner i neste års statsbudsjett.

Dette er penger kommuner og fylkeskommuner fritt kan disponere uten føringer fra staten.

Den økte rammen fordeler seg med 3,625 milliarder kroner til kommunene og 450 millioner kroner til fylkeskommunene.

– Kommunene har blitt forespeilet maks 4 milliarder kroner. Regjeringen legger ytterligere 75 millioner kroner på bordet, sier lederen i Stortingets kommunalkomité, Helge Andre Njaastad.

Finansminister Siv Jensen (Frp) tror årets statsbudsjett er ganske forutsigbart, og hun mener det er godt tilpasset de utfordringene Norge står i.

– Jeg ser fram til å presentere budsjettet for Stortinget. Det er alltid både spennende og litt høytidelig for en finansminister å legge fram budsjettet for Stortinget, sier Jensen idet hun går fra Finansdepartementet til Stortinget.

En smilende Jensen sier årets budsjett legger til rette for å skape flere arbeidsplasser, bedre velferden og skape økt trygghet i hverdagen for vanlige folk.

– Dette er egentlig en veldig spennende dag. Budsjettet er godt tilpasset de utfordringene vi står i, men vi har også funnet rom for nye satsinger, sier Jensen.

Til tross for at hun mener årets budsjett er ganske forutsigbart, forventer finansministeren kritikk fra opposisjonen.

– Opposisjonen og Arbeiderpartiet kommer til å være mer opptatt av å kritisere heller enn å fortelle hvordan de alternativt vil løse det, sier Jensen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS