Deler av Utdanningsdirektoratets virksomhet skal flyttes fra Oslo til Tromsø og Hamar. Foto: Inger Stenvoll

Utdanningsdirektoratet flytter jobber fra Oslo til Tromsø og Hamar

Regjeringen har besluttet at Utdanningsdirektoratet skal flytte arbeidsoppgavene til 20 av sine ansatte fra Oslo til Tromsø og Hamar.

13 arbeidsplasser flyttes fra Oslo til Hamar og sju flyttes til Tromsø. Flyttingen skal være avsluttet i løpet av 2019. Regjeringen begrunner flyttingen med at de ønsker sterkere fagmiljøer og flere statlige arbeidsplasser i Tromsø og på Hamar.

– Når vi nå flytter 20 statlige arbeidsplasser fra Oslo til Tromsø og Hamar, har vi lagt stor vekt på å styrke og samle kompetansemiljøer. I Tromsø samles viktig ansvar for digitale tjenester og karriereveiledning og på Hamar styrkes fagmiljøet med oppgaver knyttet til pedagogisk støtte og veiledning, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Flyttingen skjer i forbindelse med at Utdanningsdirektoratet fusjonerte med Senter for IKT i utdanningen.

I Tromsø øker direktoratet til 41 årsverk, og på Hamar øker direktoratet til 23 årsverk. Direktoratet har i tillegg 23 årsverk i Molde og 280 årsverk i Oslo.

Regjeringen har tidligere vedtatt at om lag 800 arbeidsplasser skal flyttes ut av Oslo.

Utdanningsdirektoratet er underlagt Kunnskapsdepartementet og forvalter blant annet rammeplan for barnehage og læreplaner i grunnopplæringen, opplærings- og barnehageloven, og har ansvaret for utviklingen av barnehage, grunnskole og videregående opplæring.

(©NTB)

 

Powered by Labrador CMS