Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil ikke revurdere regelen om fraværsgrenser til tross for streikedemonstrasjoner fra tusenvis av elever denne uka. Arkivfoto: Utdanning

Røe Isaksen: - Elevenes opprør er basert på misforståelser

Kunnskapsministeren mener elevenes opprør mot fraværsregelen skyldes misforståelser og feilinformasjon.

Publisert

 

Onsdag 11. mai markerte flere tusen elever landet over sin motstand mot innstramming av fraværsregler ved å streike. Til tross for streiker og demonstrasjoner holder Torbjørn Røe Isaksen fast på den nye regelen for fravær i videregående. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener det er riktig å stille tydelige krav til elevene.

– Vil du revurdere regelen om fraværsgrenser?

– Nei. Dette er et tiltak som skal forhindre skulk, og jeg mener det er riktig å stille klare og tydelige krav til elevene. Sier du ja til tilbudet om en plass på videregående skole, er det rimelig at det også stilles krav om at du må møte opp. Det er en del av avtalen og en forberedelse til voksenlivet, sier statsråden til Utdanning.

– Er du overrasket over elevenes sterke reaksjon på denne regelen?

– Det har lenge vært klart at Elevorganisasjonen har vært imot fraværsgrensen. Samtidig så vi at 70 prosent av de som deltok i høringen, støtter innføringen av en fraværsgrense.

– Er du skuffet over at elevene har mistet troa på deg i denne saken?

– Elevorganisasjonen har alltid vært skeptisk til en fraværsgrense, så det er ikke overraskende, men jeg mener mye av motstanden baserer seg på misforståelser og feilinformasjon, sier Røe Isaksen.

Han presiserer at fraværsgrensen ikke vil bety noe for den som har fravær på grunn av sykdom.

Les: «Innstrammingen av fraværsreglene kan føre til mer frafall» (debatt)

 

– Det er skulkingen vi vil til livs. Det har i den siste tiden vært mange oppslag om at russefeiringen fører til mye udokumentert fravær. Jeg mener en klar fraværsgrense vil bidra til å klargjøre for elevene at skulking kan gi følger, sier han.

Powered by Labrador CMS