PBL-forhandlingene er i gang. Fra venstre: Espen Rokkan og Anne Lindbo, PBL. Terje Skyvulstad, Utdanningsforbundet, Trond Ellefsen, Delta og Anne Green Nilsen fra Fagforbundet. Foto: Stig Brusegard.
PBL-forhandlingene er i gang. Fra venstre: Espen Rokkan og Anne Lindbo, PBL. Terje Skyvulstad, Utdanningsforbundet, Trond Ellefsen, Delta og Anne Green Nilsen fra Fagforbundet. Foto: Stig Brusegard.

Forhandler om en varig pensjonsavtale

Mandag forhandler PBL, Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta om endringer i hovedtariffavtalen.

Publisert Sist oppdatert

Årets oppgjør er et mellomoppgjør, som vanligvis handler om å justere lønnsnivået. Men i fjor ble partene enige om at de trengte mer tid til å forberede en varig avtale om pensjon, derfor er også dette en del av årets oppgjør.

Før partene møttes i dag, mandag, er det blitt gjennomført en rekke arbeidsmøter i et partssammensatt utvalg, som har lagt grunnlaget for at partene skal kunne bli enige.

Og nestleder i Utdanningsforbundet var optimist før dagens møter.

– Vi har jobbet med kompliserte spørsmål knyttet til pensjon over lang tid. Men det har vært helt nødvendig for å komme dit vi er nå. Det gjenstår fortsatt en del, men jeg har stor tro på at vi nå endelig skal klare å bli enige om en varig pensjonsløsning for være medlemmer i PBL-barnehagene i dette oppgjøret, sier Skyvulstad til Utdanningsforbundet egne nettsider.

Også forhandlingsleder i PBL, har vært fornøyd med prosessen.

– Vi er kommet veldig langt på vei mot målet. Men vi har ikke et resultat på plass før vi er enige om alt, sier Rokkan på PBL sine hjemmesider.

På linje med andre

I tillegg til pensjon skal det altså også forhandles om lønn.

Skyvulstad klar på at de ansatte i PBL-barnehager må ha en minst like god lønnsutvikling som andre som jobber i barnehager har fått hittil i år.

– Vi er klare til å forhandle godt for våre medlemmer. Det er naturlig å se til andre oppgjør som har vært gjennomført i år og legge seg på linje med dette, uttaler han på udf.no.

Det er bare satt av én dag til lønnsforhandlinger, og det vil være klart om oppgjøret kommer i havn i løpet av mandagen.

Powered by Labrador CMS