Torsdag er det finale i landsdekkende konkurranse i matematikk

Torsdag 25. august er det klart for landsfinale i MatteMaraton i Oslo. På landsbasis har over 60.000 elever deltatt. 120 elever fra 60 klasser og lærerne deres er kommet til finalen.

Publisert

– Til landsfinalen kommer det elever og lærere fra hele Norge. Her konkurrer elever fra Lenvik i Troms, fra Skedsmo i Akershus og fra Skien i Telemark. Vi startet opp med MatteMaraton i 2010. Siden den gang har konkurransen vokst seg større og større for hvert år, sier redaktør Anders Baumberger i arrangørselskapet Kikora, til Utdanning.

I finalen deltar 120 elever fra 5. trinn i grunnskolen til 1. trinn på videregående, sammen med sine lærere. Elevene skal vise både praktiske og teoretiske matematikkferdigheter. De skal blant annet konkurrere i hoderegning.

 

Mener hoderegning er viktig

– Hoderegningen blir en slags oppvarming. Grunnen til det er at vi mener hoderegning er viktig å lære seg, sier Baumberger.

Over 60.000 elever og lærerne deres har deltatt i konkurransen som er Norges største skolekonkurranse. Over 12 millioner oppgaver ble løst i løpet av mai. Finalen arrangeres på Teknisk museum i Oslo torsdag 25. august der vinnerklassene på hvert trinn kåres.

Det loves også vitenshow, med flammer, smell og røyk.

 

Skal felle et tre

Konkurransen avsluttes utenfor museet der hvert av lagene skal beregne høyden på en diger bjørk. Til slutt skal treet felles og den eksakte lengden regnes ut. Deretter får hvert lag poeng.

Vinnerklassene på hvert trinn vil motta diplom.

Kikora samarbeider med Senter for IKT i Utdanningen, Matematikksenteret, Oslo Vitensenter, IKT Norge, NKUL og Microsoft.

– Konkurransen har etter hvert blitt så stor at Kikora ikke har klart å håndtere dette på egenhånd. Derfor har vi fått oss samarbeidspartnere. Til neste års konkurranse kan alle som vil melde seg på, sier Baumberger.

Powered by Labrador CMS