- Hva er forskjellen på om en guttegjeng sitter sammen og bygger Lego, eller om de spiller Minecraft, spør førstelektor Henriette Jæger ved Institutt for barnehagelærerutdanning ved HiOA. Foto: Fotolia.

HiOA-lektor: Barn må kunne få slappe av med nettbrett

– Barn må kunne få slappe av med nettbrett på samme måte som voksne gjør, mener Henriette Jæger.

Førstelektor Henriette Jæger ved Institutt for barnehagelærerutdanning ved HiOA synes ikke vi skal stille som krav at alt som skjer i barnehagen skal være læring.

Denne artikkelen er en del av hovedsaken om den digitale hverdagen i barnehagen som er publisert i Første steg nr. 2/2016.

 

 

Minecraft eller Lego?

– Når voksne kan slappe av med nettbrett, hvorfor skal ikke barn kunne gjøre det samme? Vi kan ikke kreve at absolutt alt barna gjør i barnehagen, skal være meningsfullt, sier Jæger.

– Vi må også slutte å se på de digitale verktøyene som noe som er farlig, noe vi må passe oss for. Hva er forskjellen på om en guttegjeng sitter sammen og bygger Lego, eller om de spiller Minecraft? Digitale verktøy er en del av barnekulturen og de erfaringene de har, mener Jæger.

 

Finnes feller

Samtidig ser hun at det er masse feller man kan gå i når det gjelder bruk av nettbrett i barnehagene.

– Det er ikke bare å sette i gang med å bruke læringsapper og tro at dette gir barna digital kompetanse. Det er fort gjort at barna bare blir passive konsumenter. Som andre verktøy, må også de digitale brukes på en kvalifisert måte, mener førstelektoren.

Powered by Labrador CMS