Et område ved Wilds Minne skole er sperret av for undersøkelser. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Et område ved Wilds Minne skole er sperret av for undersøkelser. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Politiet fortsatt uten spor i Kristiansand

Flaggene henger på halv stang i Kristiansand. Politiet står foreløpig uten spor i etterforskningen av dobbeltdrapet i sørlandsbyen.

Oppdatert kl 10.25

Wilds Minne skole lå tirsdag avsperret og stille. Bare to politifolk holdt vakt ved stedet der en 48 år gammel kvinne og en 14 år gammel gutt mandag ble stukket med kniv av en eller flere ukjente gjerningspersoner. Begge ofrene døde senere av skadene.

Blomster og tente lys på åstedet bar bud om tragedien.

Kriseledelsen i Kristiansand satt tirsdag morgen sammen for å planlegge hvordan de skal møte situasjonen.

– Vi har opprettet et kriseteam som står i beredskap for dem som har behov for det. Vi har en beredskapsplan som iverksettes på skole-, sektor- og kommunenivå, sier oppvekstdirektør Arild Rekve i Kristiansand kommune til NTB.

Identifisert

Begge ofrene ble tirsdag identifisert. Den 14 år gamle gutten var Jacob Abdullahi Hassan, som gikk i 8 klasse 9B ved Fiskå skole i Vågsbygd i byen. Han er av somalisk opprinnelse, men er født i Norge.

Det andre offeret er en tobarnsmor som jobbet i Lund barnehage like ved åstedet, skal ikke ha hatt noen relasjon til den drepte 14-åringen.

– Det er vanskelig å drive ordinær skole på en dag som dette, så det blir viktig å være sammen og snakke om det vonde. Så vet vi også at det kan være godt for ungdom å gå inn i sine kjente rutiner, skriver rektor Oddvar Vik på skolens nettside.

– Våre tanker går naturlig til den nærmeste familien, som har mistet en sønn og bror. Skolemiljøet kjenner på det meningsløse i at en ung gutt blir revet bort på denne måten, skriver han.

Ved Wilds Minne skole valgte ledelsen å sende skolebarna på kino tirsdag.

Ingen mistenkte

Agder politidistrikt jobbet for fullt natt til tirsdag i jakten på en eller flere gjerningspersoner. Alt av tilgjengelige ressurser er koblet på saken, som har høyeste prioritet, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet får bistand fra Kripos.

Politiet opplyser at de har foretatt mange avhør i løpet av natta. Blant annet har fem venner av den drepte 14-åringen vært i avhør, ifølge NRK.

Men tirsdag morgen var ingen pågrepet etter dobbeltdrapet. For politiet står mange spørsmål ubesvart:

  • Er det snakk om én eller flere gjerningspersoner?
  • Er gjerningspersonen mann eller kvinne?
  • Er gjerningspersonen(e) fortsatt i Kristiansand?
  • Nøyaktig når skjedde drapene?
Tips

– Vi har ikke nøyaktig tidspunkt for når knivstikkingen fant sted, men vi er interessert i opplysninger og vitneobservasjoner rundt Wilds Minne skole i tidsrommet like før og etter klokken 16, sier sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar.

Politiet er fortsatt svært interessert i tips fra publikum, sier han. (©NTB)

Powered by Labrador CMS