Drapene ble begått ved Wilds Minne skole i Kristiansand. Nå har en 15-åring tilstått. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Drapene ble begått ved Wilds Minne skole i Kristiansand. Nå har en 15-åring tilstått. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

15-åring har tilstått dobbeltdrapet i Kristiansand

En 15 år gammel etnisk norsk gutt har tilstått dobbeltdrapet i Kristiansand mandag.

Flere spor ledet politiet til gutten, som ble konfrontert med en siktelse og tilsto nærmest umiddelbart tirsdag kveld. Han har gitt en detaljert forklaring til politiet i avhør, og politiet opplyser at de fester lit til hans forklaring.

– Vi har ingen konkrete holdepunkter for at det har vært flere enn én gjerningsperson, opplyser sjef for Felles kriminalenhet, Terje Kaddeberg Skaar på en pressekonferanse onsdag morgen.

I omgangskretsen

Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) ble begge drept ved Wilds Minne skole mandag ettermiddag.

Politiet omtaler den pågrepne 15-åringen som en del av omgangskretsen til den drepte 14-åringen. De to tok trolig bussen sammen til Lund før drapet skjedde. Politiet har imidlertid ikke funnet noen relasjon mellom 15-åringen og tobarnsmoren Ilebekk.

Politiet vil foreløpig ikke si om 15-åringen har oppgitt noe motiv for drapet.

– Siktede har gitt en forklaring som er detaljert, og det er en forklaring jeg ikke kommer til å dele med allmennheten. Det er viktig for politiet at den ikke gjøres kjent, sier Kaddeberg Skaar.

– Tragisk

Gutten tas nå hånd om av helsepersonell. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av onsdagen.

– Dette var en tragisk sak i utgangspunktet. Saken er ikke mindre tragisk når det er en 15 år gammel gutt som står bak, sier Kaddeberg Skaar.

Han ønsker imidlertid ikke å gå i detalj om hvordan den siktede 15-åringen har det eller hvordan han fremsto i avhøret.

Politiet opplyser at 15-åringen ikke er registrert med saker hos politiet fra før, men det er ikke opplyst noe om hva slags miljø gutten tilhører eller om hvor i Kristiansand han kommer fra.

– Nå er det også en ny familie som er kraftig berørt av denne tragiske hendelsen. Disse blir også fulgt opp, sier Kaddeberg Skaar.

De pårørende til begge drapsofrene ble orientert om tilståelsen tirsdag kveld og blir ivaretatt av krisepersonell.

Tips fra publikum

– Siktelsen var et resultat av en intensiv etterforskning som pågikk de første 30 timene. Alle de tipsene vi har fått fra publikum har vært nyttige for oss og er en del av det bildet som førte til dette, sier Kaddeberg Skar.

Politiet sier de har en formening om hva slags drapsvåpen som ble brukt, men vil ikke gå i detalj om det.

Selv om 15-åringen har tilstått kommer politiet til å fortsette med intensiv etterforskning av dobbeltdrapet.

 

Varetektsfengslet

15-åringen er varetektsfengslet i to uker. Gutten er underlagt brev- og besøkskontroll i hele toukersperioden, i tråd med politiets begjæring, ifølge NRK.

Den siktede gutten var ikke til stede i fengslingsmøtet onsdag ettermiddag. Møtet gikk for lukkede dører, og det er ikke opplyst hvordan han stilte seg til fengslingsbegjæringen.

Gutten var representert ved sin advokat, Svein Kjetil Stallemo.

– Han har erkjent de faktiske forhold, sier forsvareren til NTB. (©NTB)

Powered by Labrador CMS