- Ta vare på deg selv og flokken din, er budskapet fra Steffen Handal

Handal til lærerne:
– Vask hendene og senk skuldrene

– Vi forstår behovet for fortsatt stengte skoler og barnehager og støtter tiltaket selv om dette er krevende for mange av våre medlemmer, sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet.

Publisert Sist oppdatert

– Dette var som forventet. Vi forstår behovet for disse tiltakene og støtter opp under dem selv om det innebærer en svært krevende arbeidssituasjon for mange av våre medlemmer, sier Steffen Handal.

Tirsdag ble det klart at regjeringen holder norske skoler og barnehager stengt til 13. april. Handal oppfordrer lærerne til å være forberedt på at stengingen kan vare lenge.

– Dere gjør en helt fantastisk jobb. Alle inkludert kunnskapsministeren og statsministeren roser innsatsen. Men dette kan komme til å vare. Og det må vi også. Senk skuldrene og tenk på hva som er godt nok. Vask henda, pass på deg selv og flokken din. Dette skal vi klare, sier forbundslederen.

– Hva vi du si til elevene der ute?

– Sammen med elevene må vi finne ut av hvor lista skal ligge. Det kan bli for mye for både lærere, elever og foreldre. Elever har svært ulik hjemmesituasjon. Vi lykkes best når vi tar hensyn til dette.

Handal oppfordrer lokale og sentrale myndigheter til å gi en klar melding til lærere og ledere i barnehager og skoler om at de ikke må jobbe seg ihjel.

– Tillitsvalgte og ledere har en veldig viktig jobb i å samarbeide godt og holde tilliten til hverandre ved like, sier Handal.

Powered by Labrador CMS