Statsråd Iselin Nybø.
Statsråd Iselin Nybø.

Forkurs i matematikk avvikles

– Søkermassen har i stor grad tilpasset seg firerkravet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Da regjeringen innførte krav om firer i matematikk for å komme inn på lærerutdanningen, opprettet den samtidig et forkurs i matematikk for søkere som ikke kvalifiserte seg. Nå avvikles kurset, men karakterkravet opprettholdes.

– Forkurset har gitt flere søkere mulighet til å komme inn på en lærerutdanning, og det har vært viktig i en overgangsperiode. Nå ser vi imidlertid at det er en større andel enn før som oppfyller mattekravet, uttaler Nybø.

I pressemeldingen sier Nybø at forkurset har vært ressurskrevende. Nå vil de igangsette et nettbasert kurs for de som planlegger å søke i 2020. Tilbudet vil vare lenger enn de fire ukene som det tidligere forkurset var, og ender i en privatisteksamen. Til Aftenposten sier Nybø at tilbudet vil vare i minst to år.

Ønsker endrede opptakskrav

Leder for Pedagogstudentene, Frank Aleksander Bræin, mener firerkravet er feilslått og at det kan føre til at skolen mister gode søkere med høye skolepoeng, ifølge Aftenposten.

Isteden ber han regjeringen se på mulighetene til å innføre et krav om 40 skolepoeng.

Frank Bræin, leder for Pedagogstudentene. Foto: Jonas Ohlgren Østvik/PS
Frank Bræin, leder for Pedagogstudentene. Foto: Jonas Ohlgren Østvik/PS

– Vi mener det er et like strengt krav, men et mer rettferdig krav. Det vil også åpne opp for en større bredde blant søkerne. Regjeringen burde uansett se på mulighetene for å slippe til disse søkerne i tillegg til dagens krav, for det er ikke mattekarakteren alene som skal avgjøre om du blir en god lærer eller ikke, sier Bræin til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS