UiO-rektor tok opp situasjonen for akademikere med Tyrkias ambassadør

Rektor ved Universitetet i Oslo (UiO) Ole Petter Ottersen uttrykte bekymring for den akademiske friheten i Tyrkia da han møtte landets ambassadør Esat Safak Göktürk tirsdag.

I et brev til statsminister Erna Solberg (H) og EU har rektorer ved norske universiteter og høyskoler uttrykt stor uro over trusselen mot den akademiske friheten i Tyrkia, noe Ottersen gjentok i møtet med ambassadøren, ifølge  Uniforum.

Etter det mislykkede kuppforsøket i Tyrkia 15. juli har et stort antall akademikere blitt arrestert i landet, senest under en aksjon forrige fredag.

– Jeg ga en ærlig skildring av situasjonen for akademikere i Tyrkia, hvor vi mener at arrestasjonene og oppsigelsene av universitetsansatte på grunnlag av beskyldninger om tilknytning til kurdiske bevegelser eller Gülen-bevegelsen er en trussel mot den akademiske friheten og menneskerettighetene, sier rektoren.

Han opplevde at bekymringen ble tatt på alvor.

– Han lovet å følge opp de tingene som vi ba ham rette opp og også respektere vårt løfte om å slå ring om tyrkiske studenter og universitetsansatte ved UiO, sier rektoren. (©NTB)

Powered by Labrador CMS