– Skolekutt i Tromsø vil ramme de sårbare elevene

Tromsø kommune har kuttet i antall helsesykepleiere i grunnskolen. Det vil ramme de sårbare elevene, mener Norsk Sykepleierforbund.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke skrev iTromsø om konsekvensene av kommunens kutt i skolebudsjettet på 40 millioner kroner.

– Når man gjør kutt i helsesykepleierne på skolen så betyr det at de bare kan gjøre de lovpålagte oppgavene som står i de nasjonale retningslinjene, sier Daniel Brox, hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund.

Han sier det betyr at barn og unge ikke får den nødvendige oppfølgingen de trenger.

– Mange av helsesykepleierne kommer i kontakt med sårbare barn og unge ved alltid å ha døren åpen for dem. Det vil ikke være mulig lengre. I verste fall vil helsesykepleierne kun være tilgjengelig i forbindelse med vaksinasjon og slikt. Man får rett og slett ikke plukket opp de sårbare barna der ute sier han til iTromsø. (abonnement)

Les denne! I Verdal har helsesykepleierene fått kontortid i barnehagene

Leder i Utdanningsforbundet Tromsø, Rune Bakkejord, er enig.

– Skolekuttene fører til at laget rundt læreren også blir rammet, som helsesykepleiere, sosiallærere og miljøarbeidere. Når laget rundt læreren svekkes så treffer dette de sårbare elevene dobbelt så hardt, sier Bakkejord.

Geir Ove Olsen, seksjonsleder for skole, sier at alle skal få hjelp.

– Alle slike stillinger reduseres i forhold til sårbare barn er med på å påvirke totaltilbudet. Alt vil være med på å påvirke kvaliteten for elevene. Samtidig skal elevene få den hjelpen de trenger i forhold til faglige behov, tilpasset opplæring og så videre, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS