Deler av kjøreopplæringen skal gi gyldig fravær, ønsker regjeringen. De nye unntakene gjelder kun de obligatoriske kjøretimene som er vanskeligst å kombinere med skolehverdagen. Ill.foto: Jamie Harris, Free images

Enkelte deler av kjøreopplæringen skal gi gyldig fravær

Regjeringen foreslår at glattkjøring og enkelte andre deler av trafikkopplæringen blir ansett som godkjent fravær.

Publisert

Glattkjøringsbanene har begrensede åpningstider, og det kan være utfordrende for elever å ta dette kurset utenom skoletid. Det kan også gjøres unntak for deler av det obligatoriske sikkerhetskurset på veg. Elevene vil også få gyldig fravær for reiseveien.

Dette er et steg i riktig retning, men regjeringen har begynt i feil ende. Mange elever har fortsatt en lengre, tyngre og dyrere vei tilbake til skolebenken med fraværsgrensen, sier Alida de Lange D'Agostino, leder for Elevorganisasjonen.

Denne delen av kjøreopplæringen skal dermed ikke telle med i fraværsgrensen, opplyser regjeringen i en pressemelding. De nye unntakene gjelder kun de obligatoriske kjøretimene som er vanskeligst å kombinere med skolehverdagen.

– Det er ikke aktuelt å fjerne fraværsgrensen, men vi ser behov for å legge bedre til rette for elever som skal ta førerkort, sier Sanner.

Kunnskapsdepartementet tar sikte på at endringene skal tre i kraft fra skolestart høsten 2019.

Powered by Labrador CMS