SV tror fraværsgrense øker skolefrafall

SV-leder Audun Lysbakken frykter at fraværsgrensen som gjeninnføres fra høsten av vil øke frafallet fra videregående opplæring.

– Den vil være en ugjennomtrengelig mur for mange av de elevene som aller mest trenger hjelp til å kjempe seg gjennom utdanningen. Det skal i enkelte tilfeller svært lite til for at en elev kan miste sin standpunktkarakter, sa SV-lederen i Stortingets spørretime onsdag.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) tror på sin side at en fraværsgrense vil forhindre at elever som sliter med lavt timetall blir «gitt opp» av skolen.

– Samtidig må vi gjøre mer for å hindre frafall, sa statsråden og viste blant annet til satsing på skolehelsetjeneste og ungdomspsykiatri. Han understreket dessuten at fraværsgrensen på 10 prosent for elever i videregående skole knytter seg til udokumentert fravær – ikke sykdom eller omsorg for barn.

Forskriftsendringen fra departementet trer i kraft fra høsten av. Fram til 2009 hadde flere videregående skoler egne fraværsgrenser på mellom 10 og 20 prosent, men disse ble stanset av daværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV). (©NTB)

Powered by Labrador CMS