Tiltak for de svakeste elevene fikk ikke flere til å fullføre videregående

Intensivopplæring til ungdomsskoleelevene med svakest resultater skulle få flere til å fullføre videregående. Nå viser en ny rapport at det ikke fungerte.

Publisert

I 2010 startet prosjektet Ny Giv som løp fram til 2013. Det var et samarbeid mellom staten, fylkeskommuner og kommuner. Målet var at flere elever skulle fullføre videregående skole.

Et av tiltakene var Overgangsprosjektet. Skolene ga intensivopplæring for de ti prosent av elevene med svakest resultater midtveis på 10. trinn. Elevene fikk tilrettelagt opplæring i grunnleggende lese-, skrive- og regneferdigheter. Det foregikk siste halvåret på 10. trinn og kunne være opptil 7,5 timer i uka.

Nå har forskere i Statistisk sentralbyrå vurdert om Overgangsprosjektet fungerte. De finner ingen effekter på gjennomføring av videregående skole.

«Ikke for noe mål på gjennomføring (fullføring innen tre til fem år, fullføring av Vg1, Vg2 eller Vg3 innen en gitt tid) finner vi tegn til økt fullføring, og gjennomgående kan vi langt på vei utelukke at gjennomsnittlig fullføring har økt mer enn 1-1,5 prosentpoeng», skriver forskerne i rapporten fra Statistisk sentralbyrå.

Her kan du lese hele rapporten fra SSB.

Powered by Labrador CMS