Studenter fant sikkerhetshull i eksamensprogram

Informatikkstudenter ved Universitetet i Oslo har avdekket sikkerhetshull ved et digitalt eksamensprogram som muliggjør juks på eksamen, ifølge Universitas.

Dataprogrammet Safe Exam Browser (SEB) skal blokkere funksjoner når studenter bruker sine egne datamaskiner på eksamen, men informatikkstudenter har funnet at programmet ikke stenger all tilgang. SEB brukes ved 18 læresteder i Norge, ifølge  studentavisen.

–  Ingen systemer er 100 prosent sikre, og med slike programmer vil vi alltid henge litt bak skurkene. Det er et pågående arbeid, sier daglig leder Truls Bøhm hos leverandøren Inspera. Han mener juksing er lite sannsynlig, fordi SEB kommer i tillegg til eksamensvakter og overvåking av besvarelser.

Prorektor Ragnhild Hennum ved Universitetet i Oslo bekrefter at hun kjenner til problemet, men sier at universitetet ikke kommer til å gå bort fra programvaren.

– Vi har delt funnene med Inspera og den sveitsiske leverandøren av SEB. Programvaren forbedres hvert semester, og nye versjoner som tetter kjente sikkerhetshull lanseres jevnlig, sier hun. (©NTB)

Powered by Labrador CMS