Lærer Simen Kristoffersen.

Simens digitale opplegg settes nå på andre skolers ukeplan

Nettstedet Simen Kristoffersen har laget har tidoblet besøket. – Jeg får så mange meldinger fra foreldre og lærere. Veldig gøy, sier Simen Kristoffersen.

Publisert

Lærer Simen Kristoffersen har i over ett år laget, og delt undervisningsopplegg gratis på nett. En uke etter at skolene stengte har interessen eksplodert.

– Det har vært en tidobling. Enkelte dager har det vært 30 000 unike brukere innom nettstedet, og klikkene har gått i taket, forteller en opprømt lærer og utvikler.

Settes på ukeplan

Lesekloden.no som Simen har utviklet og bygd har krevd utallige timer på kveld, helg og i ferier.

– Vi lærere har ikke så god tid til planlegging, så tanken er at når jeg lager opplegg som andre kan bruke sparer en tid som en kan bruke på andre ting.

På Lesekloden.no har han lagt inn arbeidsark, digitale tavleverktøy og temasider som alle kan bruke uten noen form for innlogging eller medlemskap.

Utdanningsnytt skrev for litt over en uke siden om Lesekolden.no, etter den tid har interessen eksplodert.

– Jeg har fått melding fra flere om at de setter lesekloden på ukeplanen. Ting som har ligget ute lenge, brukes som igjen. Akkurat som jeg ønsket og tenkte da jeg begynte å lage dette, at opplegg ble gjenbrukt.

Lærings app

I tillegg til Leskloden har Simen laget en app der han har lagt inn arbeidsark som lærere kan bruke.

– Det tilbyr vi gratis en måned nå, men den tar vi til vanlig betaling for. Det er så arbeidskrevende å lage og vedlikeholde den, at der har jeg måtte ansette en programmerer, så der må jeg ta betalt for at å ha mulighet til å utvikle den, sier Simen.

Der også har Simen opplevd stor økning av brukere.

– Ja vi har hatt en tredobling og fått et veldig oppsving også der. Vi får så masse skryt og positive tilbakemeldinger. Det er veldig hyggelig.

Simen er også lærer for en 1. klasse ved Nordpolen skole i Oslo, som skal ha fjernundervisning.

Ringerunde

– Jeg har ringerunder og videochatter med dem. De synes det er rart, men at det også er litt hyggelig, sier læreren som har ansvaret for 23 elever som også skal ha oppfølging der de sitter på hjemmeskole.

Han gleder seg til han skal se dem igjen og det skal bli vanlig skole.

– Hva tror du at skolene lærer av denne situasjonen?

– Jeg tror at mye av det vi nå erfarer kommer vi til å ta med oss inn i klasserommet, når vi vender tilbake til skolen. Jeg tror at det kommer til å skje ting på nasjonalt nivå og at vi kommer til å få nye rutiner.

Det er seks år siden Simen var ferdig utdannet lærer.

– Tjener du noe på Leskloden?

– Dette er ingen levevei, men jeg har lagt inn en knapp der de kan spandere en virtuell kopp kaffe til meg. Så ved hjelp av disse mikrodonasjonene går jeg ikke i minus. Men all denne rosen jeg får i disse dager, gjør det enda mer motiverende å holde på, sier lærer Simen Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS