Aktivitetsnivået er høyt i idrettsbarnehagen. Her er det Jacob og Linus som lekeslåss med sjefen, Hjørvard Bjørnbeth. Foto: Privat.
Aktivitetsnivået er høyt i idrettsbarnehagen. Her er det Jacob og Linus som lekeslåss med sjefen, Hjørvard Bjørnbeth. Foto: Privat.

I denne barnehagen er det fullt av menn - nå søker de etter en kvinne

For å beholde balansen og mangfoldet søker en barnehage i Trøndelag etter en kvinnelig pedagogisk leder.

Publisert

– Det er viktig for oss å ha mangfold, mellom menn og kvinner, likeså i alder og erfaring. Denne gangen skal jeg ha en erfaren kvinnelig pedagog, sier Hjørvard Bjørnbeth, styrer i Brekkåsen idrettsbarnehage i Melhus i Trøndelag.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

Egen kokk

Til sammen er det 87 barn i barnehagen, som har seks avdelinger. I tillegg til pedagoger og pedagogiske medarbeidere er det ansatt idrettspedagoger, kokk, fysioterapeuter og ergoterapeut.

– Å skape en god barnehage for barna er det aller viktigste jeg holder på med. Jeg vil ha det best kvalifiserte tilbudet til barna, sier styreren som har jobbet i barnehage i 19 år.

Bjørnbeth har vært styrer i sju år og jobbet aktivt med å få opp mannsandelen. Brekkåsen Idrettsbarnehage åpnet i 2012 og Hjørvard Bjørnbeth har vært daglig leder siden oppstarten.

– Det er vi styrere som kan gjøre noe aktivt for å få lik fordeling av kjønn i barnehagen. Da jeg startet var vi om lag 20 prosent menn. Får å få opp andelen må en jobbe aktivt med å søke etter menn og rekruttere dem. Men det som er aller viktigst er å beholde mennene og få dem til å trives.

– I dag er vi nøyaktig halvt om halvt med mannlige og kvinnelige ansatte. Av våre 24 har vi 12 av hver, sier Hjørvard Bjørnbeth.

De har fire menn i ledelsen og tre kvinner. Nå skal en ny pedagogisk leder på plass.

PR-stunt

I utlysningsteksten til stillingen han nå skal ha besatt står det med versaler at kvinner oppfordres til å søke.

– Er dette et PR-stunt?

– Ja, men det er et stunt for å vise at vi må tørre og søke etter det vi vil ha. Er det en mann en vil ha, må en skrive det i annonsen. Det er lov. Men det er tilfellet at jeg skal ha en kvinne denne gangen. Ikke la deg styre av janteloven, sier styreren.

Søknadene på stillingen har kommet inn og styreren har sett at det har kommet søknader fra mange dyktige kvinner.

– Men det er også en mann som har søkt, kanskje jeg kaller han inn på intervju også. Jeg har ikke bestemt meg ennå, sier Hjørvard Bjørnbeth.

Det kan jo hende han trenger en mann neste gang, men han har i dag tre vikarer i alderen 19 til 23 år.

– De er alle menn, så jeg håper at jeg klarer å overbevise dem om at en jobb i barnehage er en fin ting å satse på.

Powered by Labrador CMS