Nye prioriteringer i vaksinekøen skaper frustrasjon i kommunene

Flere kommuner er frustrert etter at regjeringen åpnet for at ansatte i skoler og barnehager kan prioriteres i vaksinekøen.

Tirsdag ble det kjent at regjeringen åpner for at kommunene kan prioritere å vaksinere ansatte i skoler og barnehager, slik at de er vaksinert før sommerferien er over. At dette kommer så tett på sommerferien fører til praktiske utfordringer i kommunene – og frustrasjon, ifølge NRK.

Kommuneoverlege Per Kristian Opheim i Tønsberg mener det er utidig at myndighetene kommer med nye prioriteringer i det de skal starte sommerferien.

Les også: Vaksinering av lærerstanden. Lite og sent.

Fra Bodø sier smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen at vaksinering i sommersesongen allerede er en stor utfordring, og at det er vanskelig å få tak i ekstra folk.

I en pressemelding onsdag skriver kommunesektorens organisasjon (KS) at det er viktig å få til en mest mulig normal barnehage- og skolehverdag for både barn og ansatte når ferien er over, gitt at smittetrykket fortsatt er lavt.

– Kommunene har hatt ansvar for krevende prioriteringer gjennom hele pandemien. Det ansvaret har de håndtert både godt og effektivt. Jeg har tro på at de også vil klare dette. Forutsetningen er at kommunene får tilstrekkelig tilgang på vaksiner, sier styreleder Bjørn Arild Gram i KS.

Til NRK sier kunnskapsminister Guri Melby (V) at det ikke er sikkert at det er mange lærer og ansatte som er igjen i alle kommuner.

– Det var kommunene som tok seg av vaksineringen av helsepersonell, og da mener vi det er riktig at det også er kommunene som tar seg av de ansatte i barnehager og skoler, sier hun.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS