16 nye Espira-barnehager blir Forskerfabrikkbarnehage

Når Espira implementerer Forskerfabrikken i ytterligere 16 barnehager i 2016, betyr det at de ansatte får opplæring i å gjennomføre 40 forskjellige forsøk sammen med barna, ute og inne.

Det betyr at også disse barnehagene får tilgang til et velprøvd og godt innarbeidet verktøy for å arbeide med realfag i barnehagen, melder Espira i en pressemelding.

  • Forskerfabrikken er en sosial entreprenør innen naturvitenskap som skal bidra til å motivere barn og unge til å interessere seg for vitenskap og teknikk.
  • Forskerfabrikkens mål er at det skal bli like naturlig for barn at de driver med forskning på fritiden som med andre fritidsaktiviteter.
  • Espira og Forskerfabrikken har en samarbeidsavtale der målet på sikt er at alle Espiras barnehager skal bli Forskerfabrikk-barnehager.

– Samarbeidet med Forskerfabrikken er et av de viktigste verktøyene vi har for å jobbe godt med forskning og realfag på barns premisser, sier Jens Schei Hansen, Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira.

Barnehager som blir plukket ut til å bli Forskerfabrikk-barnehage får en del utstyr tilsendt, blant annet mikroskop, reagensrør, pipetter og frakker og briller.

– Det skal etableres et laboratorium der barn kan forske sammen med voksne inne i barnehagen, sier Schei Hansen.

Personalet skal på opplæring hos Forskerfabrikken, og der lærer de å gjennomføre cirka 40 forskjellige forsøk sammen med barna, ute og inne. Målet er at barna skal stimulere sin naturlige nysgjerrighet i organiserte former.

Det er godt dokumentert at denne måten å jobbe på stimulerer både forståelsen for naturvitenskapelige fag og ikke minst er gunstig for språkutviklingen, opplyser Espira.

Powered by Labrador CMS