Leder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet vil fjerne kompetansekravet for lærere.

Støre vil fjerne avskiltingen før jul

Arbeiderpartiet sa ja da de nye kompetansekravene for lærere ble innført, men leder Jonas Gahr Støre har nå endret mening og vil fjerne kravet.

Publisert Sist oppdatert

Ved et regjeringsskifte i høst vil Arbeiderpartiet fjerne kravet før jul, skriver VG.

– Vi vil i løpet av de første hundre dagene gå inn for å avlyse denne avskiltingen av lærere utdannet før 2014 som ikke fyller på med påkrevd fagkompetanse innen 2025, sier Støre, ifølge NTB.

Han sier at han har endrer mening etter å ha sett konsekvensene av kravet. Også karakterkravet kan ryke.

– Ap vil fjerne firer-kravet, og erstatte det med mer tilpassede opptakskrav, sier utdanningspolitisk talsperson Torstein Tvedt Solberg.

Forskning- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) reagerer på Støres utspill.

– Dette er en helt utrolig prioritering fra Støre. Kompetansekrav er et tiltak som skal sikre alle elever retten til å bli undervist i norsk, matte og engelsk av en lærer som faktisk har studiepoeng i faget, sier Asheim til NTB.

– Vil ta norsk skole tilbake i tid

Han mener kompetansekravet er et tiltak som gjør at elevene lærer mer.

95 prosent av lærerne som tok videreutdanning våren 2020, sier de vil fullføre studiene. De fleste var fornøyde med kvaliteten på nettundervisningen, viser en undersøkelse fra NIFU fra oktober.

Kunnskapsminister og partileder i Venstre, Guri Melby, sier på sin side at de rødgrønne partiene ønsker å ta norsk skole tilbake i tid. Uttalelsen kom på partiets landsmøte.

Melby skrøt av eget partis skolepolitikk og endringene som har skjedd i utdanningspolitikken siden 2013, særlig videreutdanning av lærere.

Kunnskapsministeren reagerte særlig på de rødgrønnes motstand mot å gjøre lærerutdanningen til en mastergrad.

– De har advart mot at det ville bli færre lærere av å stille krav. Men det er det motsatte som har skjedd.

Powered by Labrador CMS