Arkitektpris for Lærernes hus

Utdanningsforbundet får Byggeherreprisen for konferansesenteret Lærernes hus.

Prisen blir delt ut i morgen av forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland på vegne av Arkitektbedriftene, skriver Arkitektbedriftene i en pressemelding.

Bransjeorganisasjonen Arkitektbedriftene i Norge deler annethvert år ut Byggherreprisen til en byggherre som har utmerket seg ved å vise stor respekt og forståelse for arkitektens faglige kompetanse. 

Som en kunstinstallasjon

Det er en enstemmig jury som har bestemt at Byggherreprisen skal gå til Utdanningsforbundet for Lærernes Hus. ”Smykkeskrinet” er et lavenergibygg tegnet av Element Arkitekter AS og utsmykket av kunstnerne Jorunn Sannes og May Bente Aronsen. Fra gaten fremstår bygget nesten som en kunstinstallasjon der store glassflater med symboler og bokstaver kaster spennende skygger over trapper, vegger og konferansedeltakere på solrike dager.

Bygget er forbundet med Utdanningsforbundets hovedkontor i Hausmanns gate 17. Stort fokus er rettet mot energi og miljø både når det gjelder materialbruk og teknologi. Blant annet gir ti energibrønner et system for vannbåren oppvarming og avkjøling. Dette er knyttet opp til Utdanningsforbundets hovedkontor i Hausmanns gate, slik at energien også kommer til nytte her.

I sin innstilling uttaler juryen:

”Bygget er gjennomført i en eldre kvartalsstruktur - i en krevende urban situasjon. Juryen har i den sammenheng vektlagt at dette krevende utgangspunkt har blitt snudd til en positiv utfordring og hvor samarbeidet mellom byggherre og arkitekt har frembrakt et meget vellykket arkitektonisk resultat."

Powered by Labrador CMS