I Oslo forsterker Unio kravet om lønnsmessig uttelling

Unio Oslo kommune forsterker kravet om at kompetanse og utdanning må gi større lønnsmessig uttelling. Det andre kravet i årets lønnsforhandlinger i Oslo kommune ble levert i dag.

 

For at innbyggerne i kommunen skal få gode nok tjenester er det viktig at de ansatte opprettholder og videreutvikler sin kompetanse.

– Det nye byrådet er opptatt av å utvikle de ansattes kompetanse for at byens velferdstjenester skal bli best mulig. Hvis denne målsettingen skal ha noen verdi, så må det også vises i praktisk politikk og i resultatet i årets oppgjør, sier forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen i Unio Oslo kommune, ifølge en pressemelding.

Tidligere har ikke kompetanseutvikling gitt god nok lønnsmessig uttelling.

 

Økonomiske krav

Unio krever at den økonomiske rammen må være på nivå med den økonomiske rammen for industrien, slik at den samlede kjøpekraften som et minimum opprettholdes. Unio har tidligere poengtert at det er fordelingen som blir viktig i årets oppgjør.

Kravet som ble levert i dag inneholder både krav om endringer i fellesbestemmelsene, endringer i generelle særbestemmelser og krav om særbestemmelser som henger igjen fra særavtaleforhandlingene som ble gjennomført i forkant av årets forhandlinger.

Powered by Labrador CMS