Steffen Handal (t.v) og Terje Skyvulstad under oppstarten av tariff 2018. Foto: Marianne Ruud.

Utdanningsnytt.no følger innspurten i kommuneoppgjøret - fristen er midnatt i natt

Ved midnatt i kveld går forhandlingsfristen ut for hovedoppgjøret i kommunesektoren, mellom Unio og KS. Utdanningsnytt følger oppgjøret.

Tidligere denne måneden avviste Utdanningsforbundet nemndas forslag til løsning i behandlingen av arbeidstid i barnehagen. Dermed er dette blitt en del av hovedoppgjøret, som har frist i kveld.

Da Unio overleverte de økonomiske kravene i årets lønnsoppgjør og for kommunalt ansatte nylig, var kravet på gjennomsnittlig 2,25 prosent. Det gir lønnstillegg fra 10.000 til 14.300 kroner, melder Unio på sine nettsider.

I tillegg krever Unio en garantilønn og at utregnet laveste årslønn heves med de samme tilleggene. Videre heter det i kravet at ledere med høyere utdanning lønnet etter kapittel 4 gis et generelt tillegg på 2,25 prosent av egen grunnlønn. Den totale rammen som Unio krever er på minst 3 prosent.

Natt til søndag ble det klart at forhandlingene i det statlige oppgjøret ikke førte fra. Dermed gikk det til mekling. Det er Unio, LO Stat og YS Stat som valgte å bryte forhandlingene, mens Akademikerne forhandler videre. Frist for å finne meklingsløsning er onsdag 23. mai klokken 24.00.

 

Powered by Labrador CMS